Moravský kuchař 2012
Ve dnech 18. a 19. května 2012 se v Gastrocentru Moravia v Přerově se uskutečnil již X. ročník mezinárodní kuchařská soutěž „Moravský kuchař 2012“. V pátek se o titul utkali junioři – mladí kuchaři do 21 let při soutěži „Retigo cup 2012“ a v sobotu připravovali svá soutěžní jídla, již zkušení kuchaři o „Zlatou duhu Bonduelle 2012.
Obě kategorie měly za úkol připravit hlavní pokrm z tříchodového menu z regionu Moravy a jako hlavní surovinu si mohli vybrat jedno ze tří druhů mas buď kachní prsa, krůtí prsa nebo vepřovou panenku.
Soutěž probíhala v nově vzniklém Kuchařském studia Luďka Bila v Přerově , kde začala v roce 2005 pod názvem „Moravský kuchař“. Za devět let se soutěže zúčastnilo 165 kuchařů a kuchařek a to i v mezinárodním zastoupení. Kromě Čech a Moravy zde byli i zástupci ze Slovenska, Ruska, Maďarska a Polska. V roce 2009 byla tato soutěž vyhlášena jako nejlepší regionální gastronomická soutěž v republice.
Akce proběhla pod patronátem primátora města Přerova Jiřího Lajtocha. Záštitu nad toto akcí převzal prezident AKC ČR a Kontinentální ředitel Světové Asociace kuchařských spolků pro Centrální Evropu Miroslav Kubec.
I v mezinárodní konkurenci naší školu pod vedením učitelek OV paní Zdenky Podhorské a Bc. Petry Pátkové skvěle reprezentovali žáci Jiří Dietz KČ 1 – stříbrná medaile, Lukáš Poláček KČ 2- bronzová medaile, Tomáš Frantál KČ 3A – bronzová medaile. Všem patří zasloužený obdiv a poděkování.