Soutěžili jsme v Havlíčkově Brodě
V OA a HŠ v Havlíčkově Brodě uskutečnil 5. dubna již druhý ročník juniorské kuchařské soutěže Kuchař Vysočiny 2017 pod patronací AKC ČR a pod záštitou Ing. Jany Fialové, radní Kraje Vysočina. Soutěže se zúčastnilo 8 družstev z Vysočiny a dvě družstva z Nitry.
Úkolem družstva bylo připravit v časovém limitu 90 minut předkrm z čerstvého kozího sýra a hlavní chod ze pstruha duhového s přílohou a omáčkou ve čtyřech porcích.
Odborná porota se zaměřila při svém hodnocení na dodržování hygieny, zručnosti, spolupráce týmu a pořádek na pracovišti. Důležitými aspekty v konečném hodnocení byly pak chuť, vzhled, vůně, kreativita a servis připravených pokrmů..
Mladí kuchaři museli, co nejlépe zvládnou přípravu předkrmu, vykostit pstruha, tepelně jej upravit, stejně tak jako připravit přílohu a omáčku ke pstruhovi.
Přestože celá soutěž byla poměrně náročná, všechna družstva se svých úkolů dle slov odborné poroty zhostila velmi dobře.
Naší školu reprezentovali žáci druhého ročníku Michal Pokorný a Patrik Fák. Na soutěž se připravovali pod odborným vedením učitelky OV Zdenky Podhorské. Přesto, že se jim nepodařili dosáhnout na vysněné umístění, patří všem za čas věnovaný přípravám a reprezentaci školy velké poděkování.