Český kapr 2013
Asociace kuchařů a cukrářů ČR pořádala spolu s „ Gastrofest“ České Budějovice 8. a 9. 11. již po osmé kuchařskou soutěž ČESKÝ KAPR 2013. Téma letošního ročníku neslo název „Český kapr s košíkem farmářských produktů“.
Soutěže se mohli zúčastnit všichni profesionální kuchaři v kategorii SENIOR a žáci a studenti HŠ, SOŠ a SOU v kategorii JUNIOR. Soutěžící vypracovali materiálovou kalkulaci pro talířové podávání „Hlavní jídlo s přílohou na 5 porcí, s použitím dominantní suroviny filet z kapra“. Z korespondenčního předkola se do finále následně kvalifikovalo 6 juniorů z celé ČR.
SOŠ a SOU Třešť reprezentoval Jiří Dietz, žák 3. ročníku učebního oboru Kuchař – číšník. Jiří se na soutěž připravoval pod vedením učitelky odborného výcviku Zdenky Podhorské a umístil se na krásném 3. místě.
Velkým přínosem pro odbornou stránku soutěží a cenným poradcem je mladému juniorovi majitel restaurantu „Tři knížata“ pan Pavel Mareš, kde získávají naši žáci odborné znalosti a dovednosti. Na výchově mladých kuchařů a číšníků v oblasti moderní gastronomie spolupracuje SOŠ a SOU Třešť s touto vyhlášenou jihlavskou restaurací již několik let. S potěšením lze konstatovat, že tato spolupráce vede ke skvělým výsledkům.
Vedoucí učitelka OV
Mgr. Ivana Švehlíková