I v květnu úspěšně reprezentovali svou školu
Své cukrářské dovednosti – zručnost, kreativitu a estetické cítění – předvedli naši žáci oboru potravinářská výroba – cukrářské práce druhý ročník Danzanvaanchig Uyanga a Tereza Hladíková 3. ročník na již devátém ročníku celostátní soutěže “Sladké opojení 2013”. Své školy reprezentovali 16.5. 2013 v Kroměříži žáci Odborných učilišť z devíti měst Čech a Moravy.
Pro letošní rok bylo organizátory vyhlášeno téma “Zvířata v ZOO”. Dvoučlenná soutěžní družstva měla za úkol zhotovit slavnostní dort a čtyři modelované ozdoby s dodržením daného tématu a v určeném časovém limitu. Dále byla hodnocena originalita, nápaditost, uplatnění smyslu pro harmonii barev, pečlivost, organizace a hygiena práce. Naši mladí cukráři se pod vedením učitelky odborného výcviku Bc. Veroniky Jelínkové umístili na 4. místě.
V Přerově, v gastrocentru Moravia Luďka Bila se 11. 5. 2013 uskutečnil 11. ročník prestižní soutěže juniorů a profesionálů Moravský kuchař „Retigo Cup 2013“. Již po třetí se zúčastnila i naše škola, kterou reprezentoval žák druhého ročníku učebního oboru kuchař-číšník Jiří Dietz pod vedením U OV Zdenky Podhorské.
Soutěžící měli za úkol vymyslet pokrm s přílohou, jehož hlavní surovinou bylo kuřecí stehno s kostí a kůží a minimálně dvěma zeleninami Bonduelelle (lesní houby, růžičková kapusta, brokolice, romanesco, květák). Vlastní soutěž se skládala ze dvou částí, v 1. korespondenční části bylo nutné kromě kalkulace zaslat název pokrmu společně s fotografií. Do finále poté bylo vybráno 11 nejlepších z korespondenční části. Jíří v 2. části úkolu v časovém limitu 45 minut reprezentoval školu s pokrmem „Plněný kuřecí závitek v krustě s černými olivami a rozmarýnem, podávaný s košíčkem gratinované zeleniny v bešamelu, restované fazolové lusky s cherry rajčátky a směsí lesních hub s vinnou redukcí. Svého úkolu se zhostil velmi dobře a získal bronzové umístění.