Junior Cocktail Competition
Barmanská asociace odstartovala další seriál soutěží pro mladé barmany v kategorii Junior. Koncem září v Praze, k příležitosti výstavy FOR GASTRO & HOTEL Praha proběhla soutěž „Amundsen Junior Bartenders Cup 2014“. Spolu s dalšími mladými nadějnými barmany připravovala své drinky v kategorii „Fancy Cocktail“ i Lenka Haasová, žákyně druhého ročníku SOŠ a SOU Třešť. Povinnou složkou nápojů byla Amundsen vodka a další libovolný produkt z portfolia společnosti Stock Plzeň-Božkov, sirupy Monin a nealkoholické nápoje společnosti Coca-Cola.
Ve velké konkurenci mladých juniorů obsadila Lenka krásné druhé místo s koktejlem „Golden Flower“.
Další, již 7. ročník barmanské soutěže “Žatecký pivo Cup 2015” se uskutečnil 21. ledna v Lidovém domě v Žatci, kde své nápoje připravovali junioři z piva v kategorii “Junior Cocktail Competition”. Zde získala první místo za drink „Choco ball“ taktéž žákyně druhého ročníku Kateřina Švejdová. Její kolegyně ze stejné třídy Lucie Smolíková byla oceněna diplomem za nejlepší techniku v přípravě drinku.
Všechny tři mladé barmanky se na soutěže připravovaly pod odborným vedením dlouholetého člena a lektora CBA Zdeňka Kudláčka a učitele odborného výcviku Jiřího Richtera.
Za vzornou reprezentaci SOŠ a SOU Třešť, volný čas věnovaný přípravě a nácvikům na soutěže, patří všem zúčastněným velké poděkování.
Vítězný žatecký „Choco ball“
- 2 cl Amundsen vodka
- 2 cl Amundsen Peach
- 2 cl sirup Chocolat Blanc
- 4 cl Cappy meruňka
- 10 cl pivo Žatec Strong
- Přestřik: limetková kůra
- Ozdoba: pomeranč, čokoláda
Mgr. Ivana Švehlíková
vedoucí učitelka odborného výcviku