Cukrářská soutěž MORAVSKÝ POHÁR 2017 Brno
Ve dnech 4. až 6. dubna 2017 proběhl ve Brně již 15. ročník soutěže cukrářských dovedností Moravský pohár 2017 s mezinárodní účastí. Soutěž se konala pod záštitou prezidenta AKC ČR Bc. Miroslava Kubce.
Pořadatelem soutěže byla Střední škola Brno. Odbornou garanci poskytla a patronem soutěže se stala AKC ČR pobočka Brno. Hlavním partnerem, tak jako v předchozích letech, se byla firma IREKS ENZYMA. Tohoto prestižního klání se zúčastnilo 8 družstev z odborných škol.
Soutěžící měli za úkol vytvořit:
Slavnostní výrobek (jedno nebo víceposchoďový dort) do celkové hmotnosti 6 kilogramů na volné téma připravený společně s degustačním vzorkem pro porotu.
Tři druhy dezertů (od každého druhu 6 kusů) s přesně stanovenou hmotností a třemi degustačními vzorky.
- Dekorační výrobek (tzv. skulptura) z jedlých materiálů jako jsou např. modelovací hmoty, čokoláda, karamel a podobně.
Na konci tohoto dvoudenního soupeření si studenti připravili soutěžní stoly, na které naaranžovali všechny své výrobky. Součástí hodnocení není jen vzhled a chuť výrobků, ale i hygiena, bezpečnost práce a nakonec právě i aranžmá celého stolu.
Po zhodnocení porotou byla výstava zpřístupněna veřejnosti. Návštěvníci zde mohli vidět nejen zručnost studentů, ale i novinky ze světa gastronomie. Opravdu se bylo na co dívat.
Naši školu reprezentovala Eliška Vyskočilová žákyně 3. ročníku, která se v kategorii DORT umístila na krásném 3. místě. Celkově za všechny disciplíny obdržela stříbné ocenění na které může být právem hrdá stejně jako její učitelka Bc. Veronika Jelínková, která žákyni svým odborným vedením na soutěž připravovala.