Ovoce v každém ročním období
Tak se jmenovalo téma cukrářské soutěže „Budějovické mlsání“, která je součástí mezinárodního gastronomického festivalu Gastrofest 2019. Celorepubliková soutěž se konala 23. listopadu 2019 v Českých Budějovicích. Na výstavišti soutěžili žáci o nejlepší cukrářský výrobek v podobě mini zákusků a dortu. Porota hodnotila nejenom chuť, ale i originalitu výrobku. Součástí hodnocení bylo také odprezentování výrobku cukrářskými juniory.
V kategorii „Mini zákusků“ reprezentovala školu žákyně třetího ročníku Veronika Tůmová, která získala krásné třetí místo. V kategorii „Dort“ uniklo třetí místo Michaele Duchoňové o pouhé dva body. Žákyně si při plnění vlastního úkolu navzájem pomáhaly, takže na závěr byla porotou vyzdvižena i jejich týmová spolupráce.
Poděkování za výbornou reprezentaci školy patří nejen oběma studentkám, ale také učitelce odborného výcviku Bc. Veronice Jelínkové, která je na soutěž připravovala.
Mgr. Ivana Švehlíková
vedoucí učitelka OV